Bourgondische stoofpot van Catering Juliette

Speciaal voor ons heeft catering Juliette een kerstrecept gedeeld. 

Ingrediënten

 
  • 1,5 kg riblappen of sucadelappen in blokjes 4×4 cm
  • 4 el bloem
  • 500 gram ui gesneden
  • 400 gram winterpeen in schijfjes of blokjes
  • 6 tenen knoflook gehakt
  • 150 gram serranoham in flinters gesneden
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes(fijngehakt)
  • 2 el Honing
  • punt brie (zonder schil in blokjes)
  • 2 plakken ontbijtkoek zonder de randjes
  • bosje thijm
  • bosje rozemarijn
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 600ml rode wijn

Bereiden

 
Snij het vlees in blokjes. Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een aparte pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg in een aparte stoofpan de uien, wortelen de knoflook en fruit glazig aan. 
Voeg de rode wijn toe en het vlees. Het vlees moet net onder staan.
Bak de serranoham even in een apart pannetje en voeg bij het vlees.
Voeg de zongedroogde tomaat, honing, tijm, rozemarijn, onbijtkoek en de sambal toe
Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door.
 
Lekker met gebakken aardappels of puree en rode kool. Eet smakelijk!

Recente artikelen:

Samoerai aan de Zijlweg

In onze wijk hebben we een fietsenmaker, een groenteboer en vanaf volgende maand kunt u er ook terecht voor een samoeraizwaard. In het prachtige Jugendstil

Liefde voor ’t Landje

Al twintig jaar is skatepark ‘t Landje een populaire plek voor skeelers, skaters en hangjongeren. Maar de hellingen zijn in slechte staat, sporters blijven weg.

Garenkokerscafe 13 april

Op 13 april 2025 is er weer een Garenkokerscafe. Ditmaal vindt het plaats in Sociëteit Vereeniging.  De borrel begint om 16:00 en uw eerste drankje